COVID-19 ja reisikindlustus – korduma kippuvad küsimused

COVID-19 kindlustus kehtib kõikides Ifi reisikindlustuse piirkondades. Eriklauslid rakenduvad regiooniti:

Euroopa

Reisisihtkohad: Euroopa, Laiendatud Euroopa, Põhja- ja Baltimaad.

COVID-19 kindlustuse kehtivus: COVID-19 kaitse kehtib ilma täiendavate nõueteta alati.

USA, Kanada, kogu maailm

Reisisihtkohad: USA, Kanada ja kogu maailm, Kogu maailm, v.a USA ja Kanada

COVID-19 kindlustuse kehtivus: COVID-19 kindlustus kehtib vaid juhul, kui kindlustatul on kindlustusjuhtumi toimumise ajal kehtiv COVID-19 vastu täieliku immuniseerimise tõend (COVID-pass) või tõend COVID-19 läbipõdemise kohta viimase kuue kuu jooksul. Nõue ei rakendu alla 12-aastastele lastele.

COVID- 19 kindlustus kehtib ilma piiranguteta: 

  • Põhja- ja Baltimaad
  • Euroopa
  • Laiendatud Euroopa, sh Armeenia, Aserbaidžaan, Gruusia, Kasahstan, Türgi, Iisrael, Tuneesia, Maroko, Egiptus ja Araabia Ühendemiraadid.

COVID- 19 kindlustus kehtib vaid juhul, kui kindlustatul on kindlustusjuhtumi toimumise ajal kehtiv COVID-19 vastu täieliku immuniseerimise tõend (COVID-pass) või tõend COVID-19 läbipõdemise kohta viimase kuue kuu jooksul. (ei laiene alla 12 aastastele lastele):

  • USA, Kanada ja kogu maailm,
  • Kogu maailm, v.a USA ja Kanada

Kui kliendil on juba eelnevalt Ifi reisikindlustus, siis saab.
Uuele poliisile kehtivad uued tingimused. Juhul kui kliendil oli varem mõne teise seltsi kindlustus, saab ta uue lepingu sõlmida 7-päevase ooteajaga, ehk kindlustuspoliisi algus saab olla kõige varem 7 päeva alates Ifiga ühenduse võtmisest.

Kas COVID-19 kindlustus lisatakse automaatselt minu reisikindlustusele?

COVID-19 kindlustus meditsiiniabi kindlustusele kehtib automaatselt.

Reisitõrke kindlustusele lisandub COVID-19 kindlustus automaatselt juhul, kui reisitõrke kindlustuskaitse on valitud

NB! Kui reisikindlustuse kehtivuspiirkonnaks on valitud „kogu maailm“ või „kogu maailm, v.a USA ja Kanada“, siis COVID-19 kindlustus vaid juhul, kui kindlustatul on kindlustusjuhtumi toimumise ajal kehtiv COVID-19 vastu täieliku immuniseerimise tõend (COVID-pass) või tõend COVID-19 läbipõdemise kohta viimase kuue kuu jooksul. Nõue ei laiene alla 12 aastastele lastele. 

Kas COVID-19 kindlustuse korral hüvitab If kulud, kui…

… mina, minu pereliige või mu reisikaaslane on lähikontaktne ja ma pean enne reisi jääma karantiini või isolatsiooni.

Ei, sellisel juhul If kulusid ei hüvita.
Reisi ärajäämise kulud hüvitatakse ainult juhul, kui kindlustatu, tema pereliige või reisikaaslane saab COVID-19 diagnoosi ja selle tõttu jääb reis ära.

NB! Kui reisikindlustuse kehtivuspiirkonnaks on valitud „USA, Kanada ja kogu maailm“ või „kogu maailm, v.a USA ja Kanada“, veendu, et tutvusid COVID-19 kindlustuse regiooniliste erisustega.


…saan reisil COVID-19 diagnoosi.

Jah, If hüvitab meditsiiniabi kulud COVID-19 juhtumitele, mis tekivad välisriigis.
Kui poliisile on valitud ka reisitõrke kaitse, siis hüvitab If lisanduvad transpordi- ja majutuskulud.

NB! Kui reisikindlustuse kehtivuspiirkonnaks on valitud „USA, Kanada ja kogu maailm“ või „kogu maailm, v.a USA ja Kanada“, veendu, et tutvusid COVID-19 kindlustuse regiooniliste erisustega.


…mu reisikaaslane saab reisi kestel COVID-19 diagnoosi ja mina pean seetõttu karantiini või isolatsiooni jääma.

Kui oled valinud reisikindlustuse poliisile ka reisitõrke kaitse, siis jah, sellises olukorras hüvitab If lisanduvad transpordi- ja majutuskulud.
Juhul kui reisitõrke kaitset valitud ei ole, siis If lisakulusid ei hüvita.

NB! COVID-19 kindlustus kehtib poliisidele, mille kehtivuspiirkond on Põhja- ja Baltimaad, Euroopa või laiendatud Euroopa.

Kui reisikindlustuse kehtivuspiirkonnaks on valitud „kogu maailm“ või „kogu maailm, v.a USA ja Kanada“, siis COVID-19 kindlustus kehtib vaid juhul, kui kindlustatul on kindlustusjuhtumi toimumise ajal kehtiv COVID-19 vastu täieliku immuniseerimise tõend (COVID-pass) või tõend COVID-19 läbipõdemise kohta viimase kuue kuu jooksul (nõue ei kehti alla 12 aastastele lastele).


…haigestusin reisil COVID-19-sse ning jään karantiini või isolatsiooni. Kas If hüvitab majutus- ja transpordikulud?

Kui reisikindlustuse poliisile on ostetud ka reisitõrke kaitse, siis jah, If hüvitab lisandunud majutus- ja transpordikulud. Muid kulusid ei hüvitata.
Juhul kui reisitõrke kaitset ostetud ei ole, siis If kulusid ei hüvita.

NB! Kui reisikindlustuse kehtivuspiirkonnaks on valitud „kogu maailm“ või „kogu maailm, v.a USA ja Kanada“, veendu, et tutvusid COVID-19 kindlustuse regiooniliste erisustega.

Ei, sellisel juhul If lisakulusid ei hüvita.


…mu lend jääb ära.

Ei, lennu ärajäämise korral If lisakulusid ei hüvita.

Muud küsimused COVID-19 kindlustuse kohta

COVID-19 juhtumi korral hüvitatakse meditsiiniabi või reisitõrke kulud vastavalt reaalsetele kuludele, kuid mitte rohkem kui poliisil nimetatud kindlustussumma ulatuses.

Ei, If ei hüvita reisimiseks vajalikele koroonaviiruse testidele tehtavaid kulutusi. See kehtib nii reisieelsete, lennujaamas või sadamas tehtavate kui ka reisijärgsete testide kohta.

Tutvu Ifi reisikindlustuse COVID-19 kindlustuse tingimustega