Mida pidada silmas Austraalia reisikindlustust sõlmides

Reisikindlustus on üks selline asi, mis absoluutselt kindlasti tuleks enne Austraaliasse minekut endale hankida. Austraalia piiril selle olemasolu keegi (hetkel) ei kontrolli, kuid ühe nõudena on see viisatingimustes kirjas. Ning usu mind, sa ei taha riskida üüratute raviarvetega, mille pead omast taskust kinni maksma. Working Holiday viisaga riiki külastavad seiklejad Austraalia riikliku ravikindlustuse alla ei kuulu.

Mõned müüdid kindlustuse kohta:

  1. Kindlustus on liiga kallis 

Tegelikult maksab kindlustus näiteks lennupiletitega võrreldes vähe, ent võib õnnetusjuhtumi või haigestumise korral päästa su vägagi mahukatest väljaminekutest. Kui poliisi sõlmid, oled kindlustatud pool aastat või aasta ning saad seda kas kohapeal pikendada või kojutuleku korral ka katkestada. Katkestamise korral saad ülejääva raha loomulikult tagasi. 

 

  1. Kindlustus ei tasu ära 

Kõige suuremad summad, mis on reisikindlustuse kliendile hüvitatud, on seotud just arstiabi saamisega välismaal. Kui oled end kindlustanud, ei pea sa muretsema õnnetusjuhtumist tingitud raviarvete pärast. Üks tavaline operatsioon võib maksta üle 8000 €

 

  1. Asjad on tähtsamad kui tervis 

Inimesed muretsevad tavaliselt pagasi kaotsimineku või reisi ärajäämise pärast, kuid ei mõtle tõsiselt sellele, et võivad reisi ajal haigestuda või end vigastada. Välisriigis arstiabi saamine maksab tavaliselt märksa rohkem kui reisi ärajäämine või sekeldused pagasiga. Reisikindlustuse suurim pluss on just meditsiiniabikulude katmine. 

 

  1. Ma olen noor, mis minuga ikka juhtuda saab? 

Kahjuks ei anna noorus tagatist, et reisi ajal midagi ei juhtu või tervis vingerpussi ei mängi. Näiteks võid sa vajada pimesooleoperatsiooni või ootamatult seedehäire-, kõrva-või kurguvaluravi (tüüpilised haigusjuhud, mida oleme hüvitanud), mille hind võib küündida tuhandete eurodeni. Noored on valmis osalema uutes ja huvitavates seiklustes, mis võivad lõppeda kipsis käe või paari väiksema õmblusega, ent mõnikord ka palju kehvemini. 

 

Mõned näited juhtumitest, mida oleme hüvitanud: 

Aasias juhtunud liiklusõnnetuses kannatanu pidi olema 3 nädalat kohalikus haiglas ravil. Tema ravi ja koju tagasi toomise eest maksis If kokku 64 000 eurot. PS! Noortepakett kehtib ka Aasias reisides. 

Rolleriga kukkudes murdis klient jalaluu ning pidi jääma paariks päevaks haiglaravile. Pealtnäha mitte väga tõsine õnnetus läks raviarvete, öömaja ning transpordiga maksma 20 000 eurot.

Hulgiluumurdudega ravi läks maksma ligi 30 000 eurot.

Välisreisil õnnetult kukkunud kliendi jalahaav muutus pikaajalisest ravist hoolimata põletikuliseks ning haav tuli seepärast uuesti lahti lõigata ja puhastada. Kindlustus tasus välismaa haigla raviarve, mille summa oli üle 13 000 euro.

 

 

Reisikindlustuse tagasiside
Tagasiside sotsiaaleedias

 

  1. Ma olen ju täiesti terve! 

Keegi meist ei ole haiguspuhangu vastu kaitstud ja pole sugugi haruldane, et raske haigus ilmneb just teel olles. Ifi praktikas on olnud juhtumeid, mil pealtnäha täiesti terve klient on saanud reisi ajal insuldi või infarkti. Reisikindlustus on olnud suureks abiks välismaal juhtunud õnnetuse tagajärjel pikemaajalist haiglaravi vajanu kulude katmisel välisriigis. 

 

  • Soojamaareisidel haigestutakse tihti kõhuviirusesse. Näiteks maksis If ühe Egiptuses kõhuviiruse saanud kliendi ravi eest 611 eurot.

 

  1. Ette ei ole tarvis muretseda 

Tasub meeles pidada, et pärast haigestumist või õnnetus-juhtumit on liiga hilja hakata mõtlema meditsiiniabi-kindlustusele. Seepärast soovitab If sõlmida reisikindlustuse leping võimalikult varakult enne reisi ning teha endale kõige-pealt selgeks, kuhu, kui kauaks ja millisel eesmärgil minnakse.